Zsenge zöldfűszerekkel ízesítsünk, mert a só az 1. évben tabu. Az élelmiszerek saját íze kellően fűszeres, egy kis gyümölcspürével édeskés ízt adhatunk a zöldségpürének. A pürét finomra kell turmixolni és lédús legyen.
Kíméletes elkészítés
Kevés zsiradékban, saját lében pároljunk, vagy kevés folyadék hozzáadásával, kis lángon feldő alatt. Vajat vagy olajat (napraforgó vagy kukoricacsíra olaj) lehetőleg csak párolás után adjunk az ételhez, hogy ne menjenek kárba a vitaminok.
Lefagyasztás
Nagyon jó szolgálatot tesz ehhez a kis, gyümölcsöket formázó jégkockatartó. Kis adagokat tudunk ebben lefagyasztani, majd ebből kivéve áttéve fagyasztózacskóba tovább tárolhatjuk a fagyóban.
Felengedése forró vízfürdőben vagy mikróban lehetséges. (pl hús összeturmixolva, zöldség-gyümölcs pépek, zöldfűszerek)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése