2011. december 10., szombat

Hozzátáplálás - 1-5. nap

Hogyan is érdemes nekifogni? Egyszerű :).
A legjobb egy almával kezdeni. No nem egy egésszel, hanem egy kiskanálnyival.



Recept:
Végy egy almát. Jól mosd meg.
Végy egy tepsit, béleld ki alufóliával, önts bele egy dl vizet és tedd bele az almát.
Be a sütőbe 180 fokon kb. 20 perc és finom puha, pépes, édes lesz a gyümölcsöd.
Kivéve lebontjuk a héját, és a húsát leszedjük egy kis tálkába (ha nem elég pépes még botmixerrel rá lehet segíteni).
Kihűl és mehet is a baba szájába. :)

Először kicsit furin fog rád nézni, hogy a finom, meleg, édes tejcsi után mit akarsz azzal a kanállal, de ne add fel. Persze nem kell tömni :), majd magától ráérez az ízére. És utána már csak majszolja. :)



Ha nincs kedved sütögetni, akkor vehetsz egy üveges bébiételt is (almapép, cukor nélkül), de ugyebár ebből még az első héten csak 1-1 kanállal fog ízlelgetni.
Vagy bébireszelőn le is pépesítheted, de nekem nincs ilyenem.
Vagy egy lábosban pici vízzel, pici lángon kockára vágott, hámozott, magházmentes almát is párolhatsz és utána botmixerrel pépesítheted.
Sok variáció van. Lehet választani. :)



Amíg csak kóstolgat a baba (az első 1-2 hét), addig nem kell minden nap más és más ételt eléadni, neki ez is újdonság a tejcsi után.
Tehát az első 5 napban elég 1-1 babakanál almapép is. Ha többet kér (mert kis falánk és annyira ízlik neki), akkor adhatsz, úgyis látod rajta, hogy ízlik-e :).

Azt írják több szakhelyen is, hogy azért érdemes 5 naponta váltogatni az új ízeket és nem korábban, mert így látszik majd rajta, hogy nem-e allergiás valamelyik összetevőre.
(Én nem vártam ki az 5 napot, hanem az első 1-2 hétben már adtam az alma-körte-sárgabarack-burgonya-répa-sütőtök párosokat, üvegesben.)

2 megjegyzés:

Adrienn írta...

Kíváncsi vagyok, mert az általam használatos, 30 éves dolgok, kicsit megváltoztak! Te megkímélsz a kutakodástól, ezzel a bloggal, és mindig napra kész lehetek, a mai trendben!:))
Azért lesem, hogy Zali, hogy értékeli aktivitásod és kreativitásodat?:)))))))

Cicurka írta...

Tényleg jó lenne egy helyen tudni a tudnivalókat :).
Egyenlőre élvezi az új ízeket, bár ez nem az én szakácstudományomat dícséri, hanem az Unileverét :). Azért később majd csak kiderül mit eszik meg anya főztjéből... :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...